fredag 18 december 2015

I storstan...

Mannen och jag har varit på tur i ett julpyntat Stockholm. Han var på jobb hela gårdagen och då passade hustrun på att strosa runt på stan för att inhandla de sista julklapparna. In och ut i butiker bland glitter och granar, julmusik och julblommor. På Hötorget såldes det grönkål i drivor. Såg läckert ut men för en sydhalläning där grönkålen är det heligaste på julbordet undrar man lite om de verkligen vet hur man tillagar den på andra platser i landet☺Nej då, skämt och sido, men...


Fördelen med att spankulera runt själv är ju att man kan välja vilka butiker man vill gå in i och hur länge man vil stanna. Nackdelen är att det är inte så roligt att ta en fika ensam☺Därför hade jag lyckats få till en träff med kusinen över en kopp kaffe. Fasligt trevligt för vi ses inte så ofta nu för tiden.



 En titt på NKs skyltfönster och desras
eleganta gran i taket. 


I Gamla stan var det julmarknad och där trängdes skolbarn för att köpa sockervadd och karameller. Mistlar fanns att tillgå det var dock dåligt med pussandet.




Storstäder är underbara. Men vi är alltid glada när vi kör hemåt till vår lilla stad. Nu tar vi dock inte raka vägen mot Halland utan "svänger förbi" Oslo. Mellantösen bor där och ska med hem och fira jul och nyår.  Så ikväll blir det Oslo by night. 
Trevlig helg!

Milla




1 kommentar:

  1. Hei!
    Her var det mye jul, morsomt å se. Ha en trivelig kveld i Oslo! Anne

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Alla hälsningar gör mig jätte glad!
Kram Milla